Geinbrug Driemond nearing completion

De nieuwe Geinbrug, aan de rand van Driemond, nadert oplevering. De architecten van Royal HaskoningDHV zijn verantwoordelijk voor het inpassen van de brug op de locatie, het maken van het voorlopig ontwerp en het communiceren met de omwonenden en de Welstand.

Om de verkeersveiligheid en doorstroming van de N236 te verbeteren moest de oude brug tussen de Gaasp en het Gein vervangen worden. De nieuwe brug is breder dan de oude en biedt plaats aan een langgerekte LARGAS rotonde. De gevels van de brug zijn bekleed met rood metselwerk en afgehecht met contrasterende randen, zoals de gladde waterbanden van schoonbeton. Vanaf de N236 is de brug herkenbaar door zijn fraai vormgegeven leuningwerken en de rode klinkers die gebruikt zijn in de zij- en tussenbermen.

The construction of the new Geinbrug, located on the edge of the city Driemond, is nearing completion. The architects of Royal HaskoningDHV are responsible for the spatial plan of the bridge, the preliminary architectural design and communication with the local residents and authorities.

The old Geinbrug was due for replacement as the traffic situation at this particular junction needed to be drastically improved. The new bridge is wider than the old one, making sufficient room for a so called LARGAS traffic circle. The facade of the bridge is finished with red colored masonry and tied off by means of fair face concrete elements. Seen from the N236, the bridge is recognizable due to its elegant parapet and the red colored masonry in the road verge. 

Sven Spierings

Sven Spierings MSc, BNA

Project Architect

T +31 88 348 71 98 | M +31 6 22 70 87 10 | E sven.spierings@rhdhv.com